Transparent Shelter

02_glasgalleriet_nebelin_dagsopstalt

 

Indleverede d. 30. januar forslag til den åbne idékonkurrence, Transparent Shelter, fra Innosite:

GLASGALLERIET

Det løbende studie.

Med fokus på Glarmesterskolen og det eksperimenterende arbejde med glas, skabes en lys-legeplads med mulighed for test af forskelligartede glastyper. Enkeltvis og i flere forskelligartede lag.
Glasgalleriet rammes ind som et levende billede, som ændrer sig over tid. Det bagvedliggende landskab skæres yderligere ud som motiv og observeres gennem det levende filter af forskellig transparens.

En pragmatisk og nedtonet konstruktion sørger for at beskytte glasprøverne, og giver et robust stoppested, som giver ly, læ og tryghed.

Bænken udføres som en rå betonbase for hele konstruktionen. Basen er hårdfør og i stand til at modstå slid og hærværk. Glasset løftes herved også op i mere sikker afstand fra jorden.
Rammen for glasgalleriet udføres i cortenstål, som med dets grove rustne overflade står i smuk kontrast til glassets blanke overflade. På den måde iscenesættes glassets spil af transparens og glans yderligere. Rammen stives af med en forplade i hærdet glas, som fungerer som ryglæn og beskyttelse for de bagvedliggende glasprøver. Udskiftning af glasprøver foregår derved fra bagsiden.
Hele bænken skærmes yderligere for regn med en stor overliggende glasplade, som fremstår anonymt, og derved ikke skæmmer for galleriets fortælling.

Om natten forsvinder det landskabelige motiv, som anes gennem lagene af glasprøver. I stedet lyses hele fladen nu op af et par spots, diskret monteret i den overliggende stålplade. Den lysende flade giver galleriet ny karakter i natten og skaber et trykt oplyst miljø i et varieret farvespil alt efter glasprøvernes egenskaber og karakter.

Link til idé på Innosites hjemmeside

10_glasgalleriet_nebelin_natopstalt

natopstalt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s