Allerød – afsluttet konkurrence

Klubhus ved Møllemosevej, som jeg tidligere har omtalt, var en inviteret konkurrence, som Morten og jeg (i samarbejde med bl.a. W. Lynggaard Petersen A/S) lavede i min seneste tid hos NORD Architects. Vi var oppe imod stærke konkurrenter fra Wilhelm Lauritzen, Dorthe Mandrup og Christensen & Co, og sidst nævnte vandt desværre.
Vi havde et stærkt fokus på bæredygtighed på flere niveauer, og en simpel arkitektonisk løsning, som imødekom et stramt budget og meget presset tidsplan for opførelses-fasen. Desværre blev løsningen nok for enkel i dommernes øjne, som ledte efter et projekt med mere pompøs ikonværdi.

Situationsplan.

Principdiagram.
Samling og sammenknytning af huset og dets brugere. En stærk bæredygtig våd kerne, og et socialt og udadvendt klublokale på hjørnet, som horisontalt kigger og griber ud til de omkringliggende baner.

Østfacade. Den store tagterrasse skaber en offentlig platform, hvorfra man kan kigge ud over flere af områdets baner, både 1. holdets topkamp og de mindres træning.

Vestfacade. Kuberne ligger nærmest nedgravet i landskabet. Sammen med de små vinduer er det med til at illustrere bygningens bæredygtige og energieffektive fokus, som en tæt og varm kerne.

Snit. Huset flyder sammen i samlingspunktet, hvor der er kontakt til alle dets niveauer. Klublokalet ligger løftet og kigger ud over boldbanerne. Den indbyggede gårdhave bryder huset op i en mere intim skala og skaber ramme for mere varieret brug af klublokalet. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s