Bispebjerg – afsluttet konkurrence

For et par uger siden tabte vi desværre 2. fase af konkurrencen om ny helhedsplan for Bispebjerg Hospital. Konkurrencen var jeg med til at lave i min tid hos NORD Architects, i samarbejde med Drees & Sommer og Bertelsen & Scheving.

Jeg vil mene at vi kan være stolte af et meget visionert forslag, som fik åbnet op og aktiveret hele området til glæde for brugere og lokale naboer. Biltraffik holdes i udkanten af området, mens et nyt hospitalstorv i den nordlige del og en have i sammenhæng med de fredede bygninger, giver god plads til rekreative områder. Ud over den stærke sammenhæng i områdets ydre struktur, er der også stor fokus på at have et stærkt samlet hospital, som giver fleksible rammer for de fremtidige bygningsmuligheder indvendigt i forhold til afdelingssammenhæng, og udvendigt i forhold til bygningssammensætning.

Desvære faldt valget på en helt klassisk løsning fra BDP, hvor hospitaleter sat til at udgøre en lukket maskine, og med traffik og indkørsel til fælles akut modtagelse helt centralt på området, lukkes der også af for parkmuligheden.

Helhedsbilled af det psykiatriske hospital, som lægger sig ind omkring den gamle del af hospitalet, og tilpasser sig dennes skala.

Helhedsbilled af det somatiske hospital med torvet midt igennem og de grønne nedsænkede gårdhaver i niveau 0, som ligger ud til Tuborgvej og under hospitalstorvet.

Infrastruktur på udearealerne. Biltraffik og akut modtagelse holdes i ydderkanten, og skaber dermed plads til rekreative arealer centralt på området.

Stærk intern infrastruktur uden lige lange gange, og markeret niveau 0 under torv, som er hjertet i hospitalets interne kredsløb.

Udsnit af model med afdelingssammenhæng i det somatiske hospital. Et slags lego-princip, som viser enkeltheden og mulighederne for stor fleksibilitet i forhold til placering af afdelinger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s