Speicherstadt i Hamburg

I den første 1½ uge af min virksomhedspraktik hos Dorte Mandrup Arkitekter kastede jeg mig over et konkurrenceforslag i Speicherstadt, som er en del af havnen i det centrale Hamburg. Den gamle del af bydelen består hovedsageligt af gamle lagerbygninger, hvor varer fra skibstrafikken blev oplagret inden videre transport ind i landet. Bygningerne er ikke længere anvendelige i forhold til moderne logistik, og der skal derfor findes nye anvendelsesmuligheder for de fredede bygninger.

Vi havde en udvalgt bygning, hvori de to øverste etager, af den gamle lagerbygning skulle omdannes til et varieret udbud af forskellige lejlighedstypologier. Bygningens ydre skulle beholdes uændret, så udfordringen bestod hovedsageligt i at få indpasset boliger med et rimeligt ind- og nedtag af dagslys.

Løsningen blev opskæringer fra lejlighederne op gennem taget, som trækker lyset ned i de forskellige lejlighedsrum. Derudover skabes der et brud med ydermuren. I mellemrummet mellem yderskal af lejlighed og gammel mur skabes nu små tagterrasser, som også øger lysindtaget. Lejlighederne ligger på den måde som en bygning i bygningen med sin egen klare identitet, som dog er fint indpasset i bygningsstrukturen, som den tager holdepunkt i.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s